Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020

Το αγωνιστικό τεστ των διαιτητών της Α1': Η Ουσία



Ο μόνος λόγος της ύπαρξης του blog μας είναι η διαιτησία του μπάσκετ.

Η αναφορά επομένως σε θέματα “πολιτικής” που καθορίζουν συσχετισμούς δυνάμεων, δεν συνάδει με κανένα σημείο του “μανιφέστο” μας.

Θα έπρεπε, ως εκ τούτου, φυσιολογικά να ξεπερνάμε δηλώσεις του τύπου “παίξτε για το σήμερα και όχι για το αύριο του Ελληνικού μπάσκετ”, αλλά η ανοησία που κρύβεται πίσω από αυτή την δήλωση, μας κάνει να αναρωτιόμαστε:


- Πρέπει πλέον να αποδεχθούμε το αύριο που έρχεται;
- Είναι διαφορετικό το αύριο από το σήμερα;
- Μιλάς για το δικό σου αύριο και ως εκ τούτου γνωρίζεις ότι θα είναι χειρότερο από το σήμερα;
- Απειλείς, προειδοποιείς ή κατά την προσφιλή σου συνήθεια “αμπελοφιλοσοφείς”;


Σε κάθε περίπτωση το λιγότερο που θα έπρεπε να κάνει αυτός που σε ακούει είναι να σε παραπέμψει ως καταστροφέα κάθε πιθανής δυνατότητας που έχει ώστε να ασχοληθεί απρόσκοπτα και τίμια με την διαιτησία.

Για τις “προσωπικές συζητήσεις” που αναπτύχθηκαν κατά την διάρκεια του σεμιναρίου αφήνουμε να ασχοληθεί οποιοδήποτε gossip σκουπίδι κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.

Αυτό που πρέπει να επισημάνουμε αλλά και να παραδεχθούμε, είναι ότι την παράσταση στην Κυριακάτικη συγκέντρωση των διαιτητών της Α1’ έκλεψαν, αφ’ ενός μεν όλοι οι διαιτητές που με χαρακτηριστική άνεση πέρασαν τα τεστ φυσικής κατάστασης, εκτός των “δικαιολογημένα” απόντων, αφ’ ετέρου δε οι κύριοι Κ. Κορομηλάς και Κ. Μητσόπουλος της Κ.Ε.Δ./Ε.Ο.Κ. με τις εύστοχες και γεμάτες ουσία παρατηρήσεις τους, μέσω των videos από τους αγώνες του πρωταθλήματος της Basket League που παρουσίασαν.