Εάν ο ένας από τους 2 επιλέξει να μην συμμετέχει, αυτό αφήνει τον δεύτερο να μαλώνει μόνος του…
Βέβαια, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να μην διαφωνείς.
Στην πραγματικότητα, χρειάζεται περισσότερη ψυχική αντοχή, συναισθηματικός έλεγχος και old school συγκράτηση, από ό,τι χρειάζεται για να περάσει κάποιος στην επίθεση όταν αρχίζει η μάχη...
Εάν όμως μπορέσεις να εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου να παραμένεις εκτός όταν ένας παίκτης ή ένας προπονητής θέλει απεγνωσμένα να έρθει "μύτη με μύτη" με εσένα, τότε να ξέρεις ότι είσαι ένας καλύτερος, πιο σίγουρος και πιο σεβαστός διαιτητής.
Πριν αρχίσουμε τις υποδείξεις για το πώς θα μπορέσουμε να φτάσουμε στο σημείο να αποφεύγουμε τις διαφωνίες, ας καταστήσουμε σαφές ότι τίποτα από όσα θα περιγράψουμε παρακάτω, προορίζονται ως υποκατάστατο για την αντιμετώπιση τέτοιων προβλημάτων και βεβαίως δεν ακυρώνουμε την χρήση οποιωνδήποτε εργαλείων διαθέτει καθένας από εμάς για την διαχείριση τέτοιων προβλημάτων.
Η παράκαμψη μιας επερχόμενης διαφωνίας χρειάζεται θετικό και ταυτόχρονα δυναμικό τρόπο.
Η ενημέρωση εκ μέρους των διαιτητών ότι, κάθε άποψη γίνεται σεβαστή και έχει σημασία, δημιουργεί θετικό περιβάλλον επίλυσης οποιασδήποτε σύγκρουσης.
Θα συνεχίσουμε και σε επόμενη ανάρτησή μας θα καταθέσουμε ορισμένες προτάσεις για την ανάληψη ελέγχου σε διενέξεις που ξεκινούν, ώστε να προλάβουμε πριν αυτές μετατραπούν σε διαφωνία και ίσως σε σύγκρουση.
Συνεχίζεται...