Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Ο.Δ.Κ.Ε. | “Μένει Σπίτι...”


             

Οι ημέρες που ζήσαμε και ζούμε είναι πρωτόγνωρες και οι περισσότεροι από εμάς δεν θα μπορούσαμε να τις φανταστούμε ούτε σαν σενάριο ταινίας.

Παρ’ όλα αυτά, σήμερα είμαστε όλοι μαζί και ίσως πιο κοντά από κάθε άλλη φορά, αφού μας ενώνει εκτός των άλλων και το διαδίκτυο.


Η διοίκηση της Ομοσπονδίας Διαιτητών Καλαθόσφαιρας Ελλάδας (Ο.Δ.Κ.Ε.) φαίνεται ότι δεν έχει αντιληφθεί την σημασία της ύπαρξής της και ούτε έχει καταλάβει την υποχρέωσή της να σταθεί στο πλευρό όλων των μελών της, προσφέροντας την ευκαιρία – σε όσους τουλάχιστον το επιθυμούσαν και το επιθυμούν – να μείνουν ενωμένοι ως κοινότητα και εκμεταλλευόμενοι τον “χορηγό” τους, να στηρίξουν μέσω επικοινωνίας και ταυτόχρονα να εκπαιδεύσουν προγραμματισμένα, όσα από τα μέλη διαιτητές έχουν και την διάθεση.


Η μεγάλη ευκαιρία για να αποδείξει η Ο.Δ.Κ.Ε. ότι "υπήρχε και υπάρχει" ειδικά εν μέσω κρίσης, είναι να εκμεταλλευτεί την CISCO και την πλατφόρμα Webex, ώστε να προσφέρει στην κοινότητα των διαιτητών, όχι μόνον εκπαίδευση αλλά και κάθε είδους στήριξη. 

Ελπίζουμε να ευαισθητοποιηθεί...

Οι επιστολές και μόνον, είναι τραπεζογραμμάτια με μεταγενέστερη ημερομηνία εξόφλησης... 
Κάτι σαν "υποχρέωση"! 

Βέβαια, ακόμη κι αν η Ο.Δ.Κ.Ε. δεν είχε την διάθεση, την αντίληψη ή την κατάλληλη γνώση ώστε να παρέχει τέτοιου είδους υπηρεσίες στα μέλη της, θα έπρεπε τουλάχιστον οι Σύνδεσμοί της και με τα μέσα που διαθέτουν, να αναλάβουν την πρωτοβουλία να ενώσουν τα μέλη τους με τηλεδιασκέψεις, οι οποίες θα μπορούσαν να γίνουν χωρίς ιδιαίτερες ψηφιακές γνώσεις, αλλά με αρκετές γνώσεις κανονισμών παιδιάς, που εκ των πραγμάτων διαθέτουν τουλάχιστον 2-3 διαιτητές κάθε συνδέσμου. 


Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα ο Σ.Ε.Δ.Κ.Α ο οποίος αν και διαθέτει μία πλήρους περιεχομένου και εφαρμογών ιστοσελίδα, παρέμεινε αδρανής με αποτέλεσμα αυτή η ιστοσελίδα να λειτουργεί ως πίνακας ανακοινώσεων.
Τα tests κανονισμών, τα video tests και το forum του "κλειστού μενού" του, μοιάζουν απενεργοποιημένα. Δυστυχώς... 



Και επειδή πολύς λόγος έγινε για την "σπουδαία συνεργασία" της Ο.Δ.Κ.Ε. με την CISCO, εμείς σας δείχνουμε τον δρόμο για το πόσο εύκολη ήταν και είναι αυτού του είδους η επικοινωνία, με εφαρμογές που υπάρχουν δωρεάν και με μεγάλες δυνατότητες στο διαδίκτυο...


Μεταξύ αυτών είναι και η εφαρμογή Webex του χορηγού, εντελώς δωρεάν.

Google Hangouts
Υποστηρίζει έως 10 συμμετέχοντες για απεριόριστη διάρκεια.

Αν έχεις ένα λογαριασμό Google τότε έχεις πρόσβαση στο Google Hangouts. 

Για τους δωρεάν λογαριασμούς Gmail και G Suite Basic, το Google Hangouts επιτρέπει τη συνομιλία έως και 10 ατόμων σε μια κλήση βίντεο.

Σε απόκριση της κρίσης που δημιούργησε ο κοροναϊός , η Google έχει χαλαρώσει κάποιους περιορισμούς για όλους τους πελάτες της G Suite και της G Suite for Education, ανεξάρτητα από το επίπεδο. 

Την αναφέρουμε γιατί οι χρήστες μπορούν τώρα να πραγματοποιήσουν τηλεδιασκέψεις με έως 250 συμμετέχοντες μέχρι την 1η Ιουλίου 2020.

CISCO Webex Meetings
Υποστηρίζει μέχρι 100 συμμετέχοντες για απεριόριστη διάρκεια.

Το Webex είναι η δωρεάν λύση για μία διαδικτυακή διάσκεψη.

Υποστηρίζει έως και 100 συμμετέχοντες σε μία μόνο κλήση, για όσο διάστημα θέλεις. 
Δεν υπάρχουν όρια στον αριθμό των κλήσεων που μπορείς να συνδέσεις και επιπλέον έχεις 1 GB αποθηκευτικού χώρου στο cloud με τον δωρεάν λογαριασμό σου.
Τα συνέδρια περιλαμβάνουν λειτουργίες όπως κοινή χρήση οθόνης, εγγραφή βίντεο και κοινή χρήση αρχείων.

Zoom Meetings
Υποστηρίζει μέχρι 100 συμμετέχοντες για 40 λεπτά.

Το Zoom είναι μια πλήρης σουίτα τηλεδιάσκεψης.

Οι χρήστες με δωρεάν λογαριασμό μπορούν να φιλοξενήσουν συνέδρια βίντεο για έως και 100 συμμετέχοντες, αλλά οι διασκέψεις 3 ή περισσότερων μελών περιορίζονται σε 40 λεπτά.

Μπορείς να κάνεις αναβάθμιση μπαίνοντας σε ένα πρόγραμμα πληρωμής, για να καταργήσεις αυτούς τους περιορισμούς ή απλά να κρατήσεις τις συναντήσεις στο 40λεπτο. 

Δεν υπάρχουν όρια στον αριθμό των συναντήσεων που μπορείς να φιλοξενήσεις και έτσι μόλις λήξουν τα 40 λεπτά μπορείς να φιλοξενήσεις μια νέα κλήση με τα ίδια πρόσωπα.

Υποστηρίζει μέχρι 50 συμμετέχοντες για απεριόριστη διάρκεια.

Το Skype είναι μια δημοφιλής εφαρμογή VoIP που οι περισσότεροι χρήστες γνωρίζουν. 

Είναι κατάλληλο για τηλεδιάσκεψη για μικρές ομάδες έως 50 ατόμων χωρίς χρέωση.
Το Skype περιλαμβάνει μια χρήσιμη λειτουργία καταγραφής κλήσεων με βάση το cloud που μπορεί να ενεργοποιήσει οποιοδήποτε μέλος της κλήσης. 
Αυτό θα ειδοποιήσει τους άλλους συμμετέχοντες ότι καταγράφεται η κλήση και επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν και να μοιράζονται την εγγραφή για έως και 30 ημέρες.

Jitsi
Υποστηρίζει “απεριόριστο” αριθμό συμμετεχόντων για απεριόριστη διάρκεια.
Το κυριότερο με το Jitsi είναι ότι η δωρεάν υπηρεσία του δεν απαιτεί κάποιου είδους εγγραφή, αλλά ούτε και να κατεβάσετε κάποιο λογισμικό. 
Τα πάντα γίνονται μέσω του browser, δηλώνοντας ένα όνομα και μετά μοιράζοντας το link που θα δημιουργηθεί στους χρήστες που θέλετε να συμμετάσχουν στην τηλεδιάσκεψη.
Η υπηρεσία υποστηρίζει κοινή χρήση οθόνης και διαθέτει εφαρμογές για κινητά για iPhone και Android.

Κρατήσαμε δύο προτάσεις από την επιστολή της Ο.Δ.Κ.Ε της 24ης Μαρτίου 2020 : 
Η Ο.Δ.Κ.Ε και αυτή με την σειρά της παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις στενά.
Η επιμόρφωση συνεχίζεται με ερωτήσεις κανονισμών στο site της Ο.Δ.Κ.Ε.

Για γέλια ή για κλάματα;