Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

Ο.Δ.Κ.Ε. | "Σας ευχαριστούμε όλους ανεξαιρέτως..."



Η Ο.Δ.Κ.Ε. εξέδωσε ανακοίνωση την οποία μπορείτε να δείτε όπως χθες αναφερθήκαμε εδώ.

Οι ανακοινώσεις εκδίδονται από τους οργανισμούς για έναν κύριο λόγο: Την ενημέρωση των μελών τους.
Ενημερωθήκαμε λοιπόν, τουλάχιστον όσοι από εμάς έτυχε να επισκεφτούμε την ιστοσελίδα της Ο.Δ.Κ.Ε., ότι η προσπάθεια ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Δυστυχώς στην ανακοίνωση των ανθρώπων της Ομοσπονδίας εμπεριέχεται η φράση:
“Ευχαριστούμε πολύ, όσους συμμετείχαν σε αυτή την πράξη αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς για τους συνανθρώπους μας.”

Η φράση αυτή διχάζει ή πιο ήπια διαχωρίζει τους διαιτητές σε όσους συμμετείχαν και σε όσους δεν συμμετείχαν, αφού ευχαριστούν μεν πολύ, αλλά μόνον όσους συμμετείχαν… και όχι το σύνολο των μελών όπως θα έπρεπε, τηρώντας έτσι και με τον ελάχιστο τρόπο τους κανόνες δεοντολογίας.

Είναι δυνατόν η διατύπωση αυτή να προήλθε είτε ηθελημένα, είτε από μη γνώση των κανόνων της επικοινωνίας των ανθρώπων που την συνέταξαν. 
Εμείς θέλουμε να πιστεύουμε το δεύτερο…
Επισήμως όμως πλέον, δεν παύει να δημιουργεί η ανακοίνωση αυτή, μια λίστα διαιτητών που για πολλούς πιθανόν λόγους, δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα να συνεισφέρουν.

Ελάχιστη σημασία ίσως έχει η διαπίστωσή μας.

Μεγίστης σημασίας όμως είναι η εκ του μη όντος πλέον ύπαρξη ενός δημιουργηθέντος αρχείου ονομάτων διαιτητών, το οποίο εάν, δυστυχώς, βρεθεί στα χέρια ανθρώπων με "αρρωστημένα μυαλά" θα βιαστούν να τους κατατάξουν στην κατηγορία αλλοφρονούντων, πιθανόν απείθαρχων και το χειρότερο όλων αδιάφορων, αφού την αδυναμία τους να "δώσουν" δεν θα την εξετάσουν ως ενδεχόμενο, γιατί δεν θέλουν...
Και δυστυχώς, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η διαρροή των ονομάτων είναι πολύ εύκολο να συμβεί.