Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Κυριακή 7 Ιουλίου 2019

Η Ερώτηση της Ημέρας 4.7.2019 (Απάντηση)


Είχαμε θέσει την ερώτηση:  Η Α Ομάδα δέχεται καλάθι...
Ο Α4 κάνει την επαναφορά και δίνει πάσα στον Α1 εντός του αγωνιστικού χώρου.


Ο Α1 αρχίζει να ντριπλάρει (στο δικό του πίσω γήπεδο) και μετά από 5" (δευτερόλεπτα) ενώ ακόμα δεν έχει περάσει στο μπροστά γήπεδό της Ομάδας του, ο Β2 βάζει τα χέρια του πάνω στην μπάλα και καταλογίζεται jump-ball (περίπτωση ταυτόχρονης κράτησης της μπάλας από αντιπάλους) από τους διαιτητές. 
α) Η ομάδα Α δικαιούται την επόμενη επαναφορά της μπάλας λόγω της εναλλασσόμενης κατοχής.
β) Η ομάδα Β δικαιούται την επόμενη επαναφορά της μπάλας λόγω της εναλλασσόμενης κατοχής.

Τι πρέπει να κάνουν οι διαιτητές; Πώς θα συνεχιστεί ο αγώνας;

.......................................................................................................................................................................................

Απάντηση:  α) η μπάλα θα δοθεί στην Ομάδα Α για επαναφορά από το κοντινότερο σημείο της πλάγιας ή της τελικής γραμμής που έγινε η ταυτόχρονη κράτηση της μπάλας από τον Α1 και τον Β2.

Η Ομάδα Α θα έχει 19" (δευτερόλεπτα) να ολοκληρώσει την επίθεση της και 3" (δευτερόλεπτα) για να περάσει την μπάλα στο μπροστά της γήπεδο...

β) η μπάλα θα δοθεί στην Ομάδα Β για επαναφορά από το κοντινότερο σημείο της πλάγιας ή της τελικής γραμμής που έγινε η ταυτόχρονη κράτηση της μπάλας από τον Α1 και τον Β2.

Η Ομάδα Β θα έχει 14" (δευτερόλεπτα) να ολοκληρώσει την επίθεση της ...