Το ιστολόγιο λειτουργεί στο περιβάλλον του Google Blogger και ο Blogger χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών, την ανάλυση της επισκεψιμότητας και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με την περιήγηση στο ιστολόγιο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Κυριακή 28 Μαρτίου 2021

Έχεις "Γράμμα" 28.03.2021

     Ο Κόσμος των Ελλήνων Διαιτητών


Κάθε Κυριακή συγκεντρώνουμε τα εκπαιδευτικά εκείνα άρθρα που είχαν τα περισσότερα views και σας τα παρουσιάζουμε. 
Εσείς δεν κάνετε τίποτα περισσότερο από το να πατήσετε στο link του τίτλου. 
Καλό διάβασμα!


Η “σύνδεση” του μυαλού και της καρδιάς του διαιτητή

Οι εκπαιδευτές διαιτησίας όμως – εάν υπάρχουν τέτοιοι στην Ελλάδα – , τείνουν να καταλαβαίνουν τα πράγματα μέσα από τον δικό τους "προσωπικό φακό" και ανάλογα με το επίπεδό τους, θα πρέπει να καταβάλουν προσπάθειες – ακόμη και να εκπαιδευτούν – προς την κατεύθυνση της συνάντησης των διαιτητών στο επίπεδό τους.
Συνήθως ψάχνουμε την συναισθηματική νοημοσύνη στους διαιτητές… Στους Εκπαιδευτές;

Το “flopping” έχει επιπτώσεις

Υπάρχουν στιγμές που το flopping μπορεί να αγνοηθεί και στιγμές που είναι αδύνατον να το αγνοήσουμε.
Όταν δεν είναι δυνατόν να αγνοηθεί, το ίδιο το άρθρο 36 του κανονισμού παιδιάς, μας δίνει ένα εργαλείο για να το χρησιμοποιήσουμε.
Και όπως δείχνουν τα πράγματα περιορίζει αρκετά αυτό που πρέπει να περιοριστεί.


"Rotation" | Τέχνη ή Επιστήμη;

Πολλοί από τους λόγους που εμπλέκονται στην λήψη απόφασης για μια περιστροφή, προέρχεται από την αίσθηση που κάθε διαιτητής έχει για το παιχνίδι και την ροή του.
Αυτή η αίσθηση θα έχει πάντα το προβάδισμα για την απόφαση του Lead, έτσι ώστε να διατηρεί ανά πάσα στιγμή την ομάδα του στην καλύτερη δυνατή θέση για να διαιτητεύσει το παιχνίδι.
Αυτή την αίσθηση οφείλει κάθε διαιτητής να την αναπτύξει, να την βελτιώσει και σε συνδυασμό με το ένστικτό του, το κάθε rotation να είναι απλώς θέμα χρόνου.